Even tussendoor: 1/4 Marathon Rotterdam!

Laatste blog.. 25 maart.. Au. Da’s al even geleden. Maarrrr ik heb in de tussentijd veel kilometers gemaakt en veel (meer) tijd op Instagram doorgebracht. Dan schiet dat verhalen typen er wel eens bij in natuurlijk…

Over een maand loop ik de halve marathon. Doodeng. Maarrr tussendoor had ik een gezellige tussenstop: de kwart marathon in Rotterdam! Een goed moment om even m’n teen in het water te dippen, alvast weer te wennen aan het rennen in grote groepen. Al kan je de NYMM en de Kwart Marathon natuuKrlijk niet met elkaar vergelijken – ik verwacht volgende maand niet tussen 14.000 anderen te rennen.

DRUK!

Er is maar één woord om het te omschrijven. En dat is gewoon giga druk. Kan er niks anders van zeggen. Wat een boel mensen bij elkaar. Daar kwam de paniek toch echt wel een beetje om de hoek kijken, want of ik laat me gek maken en ga veel te hard over m’n tempo heen lopen, of ik word de grootste ergernis van iedereen, juist omdat ik niet zo snel loop. Gelukkig viel het achteraf allemaal reuze mee, ik kon makkelijk in m’n bubbel komen & heb m’n kilometers heerlijk kunnen lopen. Ik bleef zelfs gemiddeld ruim onder m’n gewone tempo volgens RunKeeper met gemiddeld 6:30 – 6:45 per kilometer. En dat dan constant gedurende de 10 kilometer. Daar was ik best wel rete trots op, want dat was me nog niet écht gelukt. Tot nu toe dus! Dat is gelijk een stukje bevestiging dat er wel degelijk tempo in m’n reet zit!

Toch was m’n eindtijd niet wat ik zelf voorspeld had. Uiteindelijk heb ik ‘m in een goede 5 kwartier uitgerend en dat is natuurlijk eigenlijk gewoon prima. De vertraging is ontstaan omdat ik aan het eind samen met een ander een deelneemster aan de kant heb geholpen die languit gestrekt ging & niet meer goed bij kon komen. En nou loop ik altijd alsof ik 5 jaar onderweg ga. Water mee, suikers mee, allemaal van dat soort onzin. Maar nu bleek het geen onzin want een ander had het heel hard nodig. Hierdoor heb ik dus niet m’n streeftijd gehaald – maar alsnog ben ik dik tevreden want was dat niet gebeurd, dan had ik wel m’n streeftijd gehaald en dat is natuurlijk top! Ik ben pas weer verder gaan rennen toen de deelneemster in kwestie in goede handen was & ik ook echt te horen kreeg dat ik nou wel even moest gaan finishen. Dat was dus even een hele andere finish dan gedacht, maar dat maakt ‘m niet minder mooi.

Inspirerend.. Nu wil ik ook!

Want al die mensen bij elkaar. Dat is echt intens. Ze stonden overal, ook bij de Kralingse Plas waren mensen te vinden en met de gekste dingen. Het is echt heel erg leuk om mee te maken en te zien! En nu… Ja nu wil ik die marathon écht heel erg graag gaan lopen. M’n gameplan staat al klaar in m’n Decat Coach App en het komende jaar ga ik, mits de gezondheid dat toelaat & de cardiologen eind oktober ook hun akkoord hierop geven, natuurlijk keihard trainen om dat voor elkaar te krijgen! Gelukkig duurt niet alleen die marathon nog wel even, maar ook dat hartonderzoek bij de cardiologie 😉 Want als ik m’n hart nou kneitersterk maak, hoe kan een cardioloog dan nee zeggen? 😉

Morgen ga ik weer verder met m’n schema, want halve-marathon-klaar ben ik nog niet. Er is dus nog flink werk aan de winkel!

Foto door Rob Sportfotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *