Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

F*ck it, ik ga gewoon de Bruggenloop doen! Ik heb nog nooit 15km gelopen, maar het is het proberen waard, toch? Ik ben zo iemand die telkens een doel nodig heeft. Stom, maar zo loopt het gewoon het fijnste. Doelloos een beetje rondjes rennen, daar word ik geen gelukkiger mens van, en ik vind het tof om op mooie locaties te kunnen rennen.

En nu de 5km eigenlijk wel prima gaat…. Toch maar dat stapje verder. De Bruggenloop dus, in december. Spannend – want er zullen een aantal pittige factoren bij zitten. Zoals de Erasmusbrug, da’s geen geintje om te rennen. Heb ik nog nooit gedaan – maar ik vind ‘m wandelend al een uitdaging af en toe…

Lopen voor Stichting Ambulance Wens

Wat ik wel weer enorm mooi vind aan de Bruggenloop, is dat hier een goed doel aan verbonden zit, en dat is dit jaar Stichting Ambulance Wens. Ik volg deze stichting al tijden op Facebook, en de wensen die vervuld worden zijn af en toe schrijnend. Het is dan ook regelmatig echt even slikken wanneer je jaartallen voorbij ziet komen, die gelijk zijn aan mijn eigen geboortejaar of zelfs nog jonger. Dan ineens besef je hoeveel je eigenlijk bespaard is gebleven met het ingrijpen van de chirurgen in het Erasmus. Ik ben dan ook enorm blij dat ik op deze manier ook een steentje bij kan dragen. Je zal het maar nodig hebben… Dan ben je toch blij dat deze mooie stichting nog een plekje voor je kan maken om je laatste vinkje op je bucketlist te kunnen zetten..

Trainen – daar gaan we dan!

Tja, ik zei het al… Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Of nou ja, ik hoop dat ik het kan. Gelukkig train ik alweer een poosje met de Decathlon Coach en gaat dat me gelukkig goed af. Op dit moment volg ik het traject “Je eerste 10 mijl lopen – in 10 weken”. Met een loopschema waarin ik 3x per week moet lopen, zou dit me moeten klaar stomen om 15km te kunnen lopen, een goede maand voor de bruggenloop. Dat geeft in ieder geval wat uitlooptijd.

Soms voelt het echt wel even pittig, en moet ik mezelf er echt even goed doorheen duwen! Maar als het makkelijk is, is er ook geen hol aan natuurlijk. Ik weet nu dat ik in een uur zo’n 8-9 km kan lopen op een rustig tempo, dus wie weet kan ik dat tempo nog wat omhoog krikken en dan zou de Bruggenloop dus eigenlijk een eitje moeten zijn. Althans, dat hoop ik dan 🙂

5 Sessies achter de rug

Inmiddels heb ik 5 sessies achter de rug, en heb ik nog 24 sessies te gaan. Enkele sessies bestaan uit een rust-dag, maar ik weet nog niet hoe ik me daarover voel. Gelukkig duurt de eerste rust-sessie nog even, en sta ik er daarna wellicht heel erg anders in! Waar ik vooral naar uitkijk, is de eerste keer 90 minuten lopen. Geen idee waarom, misschien omdat het dan al iets dichterbij komt, de bruggenloop? Maar dat duurt nog wel even hoor, ik heb nog een goede 10 sessies te gaan voordat we bij de 90 minuten uitkomen. Tot die tijd, nog even gestaag doorlopen! Zo zijn er naast de rustsessies ook sessies met “maar” 40 minuten lopen. Uiteraard ga ik daar proberen om wel al iets het tempo omhoog te krikken, gewoon om te kijken hoeveel verschil ik daarin kan maken en hoeveel verschil ik hier ook in voel.

Loop jij ‘m ook?

Ga jij ook de Bruggenloop lopen in december? Of ga je aan de zijlijn staan om al die lopers aan te moedigen? Ik ben heel erg benieuwd! Ik houd mijn vorderingen bij via Instagram, jij ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *