Voorbereiden op de Bruggenloop

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook weer zo’n stom cliché, maar wel weer waar. Ik kreeg op Instagram de tip om ter voorbereiding van de Bruggenloop een paar keer een brug op te hollen. De van Brienennoordbrug schijnt nogal moordend te zijn, en de Erasmusbrug een lieverdje. En dus ging ik, vol goede moed, met de metro naar Leuvehaven om daar eens een rondje te gaan doen. Een beetje gespannen, maar hey, je moet het toch een keer doen! Wel had ik al met mezelf afgesproken dat ik niet de Brienennoordbrug ging doen 🙂

Wel de Decathlon Coach volgen

Omdat ik natuurlijk wel vollop in m’n schema zit en me daar wel goed aan wil houden, volgde ik het schema van de Decathlon keurig. Dat hield in dat ik deze sessie 40 minuten mocht joggen. Niet te lang, maar precies goed om 2x de Erasmusbrug en Willemsbrug te lopen op een rustig tempo. Dat was een pittige, vooral omdat ik dacht dat de Willemsbrug en de Erasmusbrug veel verder uit elkaar lagen. Ik heb dus het ruimtelijk inzicht van een doperwt, blijkt hieruit wel weer… Na de Willemsbrug kom je dus vrij vlot bij de Erasmusbrug uit, weet ik nu, haha!

Lekker weertje ook!

De hele week was het 1 grote zeikbui met alleen maar regen. Ik ben halverwege de week nog verzopen tijdens het rennen en kwam er toen ook gelijk achter dat Waterproof eyeliner en mascara van Essence 1 grote leugen is. Smudgeproof is het dan trouwens ook gelijk niet meer. Maar met het oog op de hoosbuien, het onvoorspelbare van het Buienalarm (want nee, die bui stond NIET op buienalarm), dacht ik slim te zijn en een lange broek aan te trekken. Want bruggen, toch wat wind, geen zin om een koutje te pakken.Ja, dat had ik dus even verkeerd – ik zweette met m’n reet zo m’n broek uit. Bleek er toch een vol zonnetje te komen. Als je dan die brug op zwoegt en de zon staat recht in je gezicht… Hartstikke lekker hoor, maar jemig wat warm! Dat ging wel ten koste van m’n tempo, maar dat was geen probleem want ik ging niet voor een topsnelheid en nog steeds had ik er een acceptabel, rustig tempo in 🙂

Moe, maar voldaan. En geen spierpijn?

Uiteindelijk heb ik dus een kleine 6km kunnen lopen, met 2x de Willemsbrug en 2x de Erasmusbrug. Ik was moe, maar niet compleet verrot en gaar, wat me echt enorm meeviel. Daarnaast had ik de dag erna weinig tot geen spierpijn – terwijl het toch een kleine klim is geweest. Zoals het er naar uitziet staat m’n conditie er beter voor dan ik mezelf credit voor geef 🙂 Natuurlijk maakt één zwaluw geen zomer, en zal ik echt nog een stuk meer op die bruggen moeten oefenen en ga ik dat ook zeker nog vaker doen!

Daarnaast is het ook gewoon enorm fijn om even ergens anders te lopen. Niet dat m’n eigen stad lelijk is om te lopen hoor, maar op een gegeven moment heb je de rondjes wel gezien en het is verfrissend om even een ander behangetje te hebben. Even een ander uitzicht, en even niet weten op welk stukje je op een kilometer zit. Je wordt weer even helemaal teruggegooid naar gewoon puur je eigen conditie en wat er in je oor gezegd wordt – dus je begint weer even helemaal blanco en dat is erg prettig 🙂

En nu weer door naar de volgende sessie.. Gisteren moest ik een verplichte rustdag houden, dus vrijdag mag ik weer. Nu is vrijdag wel een enorm drukke dag, dus ik weet nog niet 100% zeker of ik aan hardlopen toe ga komen die dag, maar dat gaan we meemaken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *